Cel mai mare producător de folii din polietilenă din Cehia

Zonă clienți

RO CS EN DE RO

Profilul companiei

Acasă / Despre noi / Profilul companiei

GRANITOL este cel mai mare producător de folie din polietilenă și benzi de legat din polipropilenă  din Cehia. Cu toate acestea, produsele companiei au depășit cu mult  teritoriul Cehiei și se vând peste tot în Europa Centrală, Europa de Est și Europa de Vest.

Portofoliul de produse include folii de paletizare termocontractibile, folie termocontractibilă pentru ambalaje de grup, folii pentru fabricarea pungilor și pungi pentru fierberea produselor alimentare (de exemlu orez), folii pentru construcții, folii pentru acoperire în rolă sau în coală, folii pentru fabricarea produselor igienice de unică folosință. De asemenea producem folii de polietilenă de înaltă densitate HDPE MIKROTEN®. Filmele LDPE și HDPE servesc, de asemenea, ca produse intermediare pentru producția altor produse finite, cum ar fi ambalaje, saci mari, pungi maieu sau cu mânere. Imprimăm cu utilaje profesionale flexografice, de ultimă generație, în maxim 10 culori. Un sector de producție specific este reprezentat de extrudarea benzilor de legare din polipropilenă (PP).

Istorie

GRANITOL a fost înființată pentru prima dată în Moravský Beroun acum 125 de ani. În 1895, Moritz Hansel a înființat „Fabrica de țesut mecanic Moravian”, care s-a ocupat de producția de piele artificială pe bază de acoperiri cu nitroceluloză. În 1910, GRANITOL a fost fondată ca fabric a familiei și a dezvoltat în continuare producția de țesături artificiale, țesături cerate și piele artificială  În prima jumătate a secolului XX, GRANITOL a avut in vedere  producția de piele sintetică,  imitație piele de căprioară, jaluzele, învelitori de podea, pielărie și articole sudate de lux, inclusiv producția de furtunuri și tuburi pentru aspiratoare și producerea de produse de protecție (PVC pe hârtie și textile).

Începând cu 1967, GRANITOL a produs folii de polietilenă LDPE, iar în 1976 și-a extins producția de folii de polietilenă cu folii  HDPE, care au primit numele de MIKROTEN®.

După privatizare în 1995, compania „Granitol Union” a devenit proprietarul majoritar. În 2004, grupul slovac de investiții SLOVINTEGRA a.s. a devenit proprietarul majoritar. Din 2006, SLOVINTEGRA a.s. a devenit unicul acționar. În același an, a fost lansat un amplu program de investiții, care a avut  ca scop modernizarea echipamentelor  și extinderea capacității de producție. În mai 2014, compania BGA a devenit acționarul unic al GRANITOL S.A.

Investiţii

Pentru a oferi produse cu o valoare adăugată mai mare și să se concentreze pe segmente din ce în ce mai interesante, ritmul investițiilor s-a intensificat începând cu 2006. Ultimele investiții sunt îndreptate în principal către o creștere a capacității de producție de filme co-extrudate (multistrat), cum ar fi folii  industrial termocontractibile pentru paletizare, folii termocontractibile pentru ambalare de grup, folii PE pentru fabricarea de ambalaje pentru articolele  igienice de unică folosință. În sfârșit, investițiile au fost direcționate și către extinderea posibilităților de imprimare on-line și off-line și a altor tipuri de tratament de suprafață a produselor.

Construcția unui depozit pentru produse finite în 2007 a fost o investiție majoră. Noua zonă logistică este echipată cu tehnologie de manipulare în conformitate cu ultimele tendințe (de exemplu, un sistem cu raft glisant) și software sofisticat pentru depozit.

La sfârșitul anului 2011-2012, s-au investit peste 120 de milioane de coroane cehe pentru construcția unei noi hale de producție, care să îndeplinească ultimele  exigente pentru procesul de fabricație  al foliilor destinate ambalajelor pentru industria alimentara și achiziționarea de echipamente tehnologice - o linie pentru producția de folii în lățimi peste 2m linie pentru productia de folii adezive și mașină de imprimat 8 colori cu raport lung. În 2013, a fost achiziționată o altă linie pentru producția de filme HDPE.

Aceste activități de investiții semnificative ne cresc posibilitățile de producție și ne extind gama de produse. În 2015 a fost achiziționată mașină de laminat pentru producția de filme laminate LAMITEN®. Un avantaj competitiv major este obținerea unui certificat de gestionare a igienei pentru producerea de produse destinate industriei  alimentare conform ČSN EN 15593: 2008.

În 2016, au fost inițiate investiții majore, cu o valoare  totala de peste 140 de milioane CZK (aproximativ 5.5 milioane Euro). Acestea au inclus, pe lângă construcția unei noi hale de producție care îndeplinește toate exigentele pentru producția de folii de ambalare pentru industria  alimentară, achiziția de noi linii pentru producerea de folii multistrat și linii pentru reciclarea foliei. O parte din programul de investiții a fost achiziția unei linii de suflare a filmului LDPE multistrat (cinci straturi), care a fost comandată la începutul anului 2017. În același an, a fost achiziționată si  o mașină de imprimat în 10 culori.

La începutul anului 2019, a fost pusă în funcțiune o linie pentru producția de pungi laminate, în principal pentru segmentul PetFood LAMIBAG®.

Zece avantaje ale cooperării cu GRANITOL

1. GRANITOL este cel mai mare

Fiind cel mai mare producător de folii de polietilenă  și benzi din PP din Cehia și cu o gama mare de utilaje, GRANITOL oferă o aprovizionare sigură. Este partener al multor companii naționale și internaționale importante. În portofoliul său de clienți mulțumiți, compania are referințe în toate sectoarele industriei,  ale agriculturii și comerțului. În istoria modernă, GRANITOL a fost de mai multe ori titularul premiului „Ambalajul anului”, acordat de „SYBA Czech Packaging Association”.

2. Producător tradițional

GRANITOL este implicat în fabricarea de pelicule PE suflate de mai bine de 50 de ani. Tradiția îndelungată a firmei de cercetare și dezvoltare a produselor a adus în atenția profesioniștilor și publicului larg numeroase mărci cunoscute și de calitate: MIKROTEN®, GRANOTEN®, FLEXOTEN®, SEPATEN®, PERFOTEN®, LAMITEN®, LAMIBAG® sau HYGITEN®. În producția benzilor PP, marca GRANOFELX® este cunoscuta pe piață. Marca MIKROTEN® a devenit atât de faimoasă încât a devenit un termen folosit în limbajul de specialitate și a devenit sinonim cu toate filmele HDPE din Europa Centrală.

3. Nivelul favorabil al prețurilor

Prețurile produselor noastre sunt competitive și garantează întotdeauna cea mai înaltă calitate și oferă o valoare adăugată sub formă de servicii suplimentare. Raportul calitate-preț este întotdeauna în favoarea GRANITOL în majoritatea competițiilor.

4. Stabilitatea financiară a companiei

GRANITOL poate garanta un comportament corect de plată absolut tuturor  partenerilor săi de afaceri. Chiar și într-o perioadă în care majoritatea companiilor producătoare s-au  confruntat cu criza economică, GRANITOL nu a avut datorii restante.

5. Calitate

Calitatea inalta in general și calitatea produselor noastre și a serviciilor auxiliare au fost evaluate de mult timp de către clienți ca puncte forte ale companiei. Toată producția trece printr-un proces de control al calității în mai multe etape direct în cadrul procesului de fabricație și in cadrul laboratoarelor noastre din întreprindere. Produsele noastre sunt certificate și nu numai în conformitate cu standardele legale. Certificatele producătorilor internaționali de mașini de ambalare sunt disponibile pentru produsele selectate. Un capitol separat al calității produselor GRANITOL este reprezentat de îndeplinirea condițiilor unor segmente atât de exigente precum industria alimentară și producția de produse igienico-sanitare.

6. Complexitatea serviciilor

Calitatea unui partener de afaceri nu mai este determinată doar de calitatea produsului în sine. Clienții doresc, de asemenea, o calitate a serviciilor. GRANITOL oferă clienților săi o valoare adăugată în servicii de logistică complete (variabilitatea soluțiilor de transport, depozitare, ambalare la comandă), opțiuni de înaltă performanță pentru imprimare (imprimare profesională pe mașini flexografice proprii, pregătire preimprimare, studio grafică personalizat) și în zona de fond tehnologic a firmei.

7. Tehnologia și propria noastră dezvoltare

Personalul companiei include, printre altele, o echipă de tehnologi cu experiență. GRANITOL este astfel capabil să ofere clienților săi servicii sub formă de consiliere tehnica și de aplicabilitate directa în procesele de fabricație ale clienților noștri din Europa. Echipa noastră de dezvoltatori va ajuta compania să răspundă flexibil la noile tendințe din industria ambalajelor.

8. Instalații moderne de logistică

Cu o capacitate de 4300 de paleți, folosind tehnologie pentru identificarea mărfurilor folosind coduri de bare, respectând termenii sistemului de management al igienei la fabricarea ambalajelor pentru produsele alimentare ČSN EN 15593: 2008 și a instalațiilor de manipulare moderne, GRANITOL oferă clienților săi un avantaj competitiv incontestabil. Instalațiile de logistică din cadrul companiei permit crearea de stocuri de siguranță. Astfel GRANITOL poate răspunde flexibil nevoilor clienților.

9. Inovare și investiții

Dezvoltarea și îmbunătățirea continuă sunt priorități pentru GRANITOL. În fiecare an, se investesc resurse considerabile în utilaje mai moderne și mai puternice. O atenție deosebită este acordată și noilor posibilități de tratare a suprafeței produselor (tratarea corona, perforarea, micro perforarea) și imprimarea.

10. Portofoliu larg de produse

Gama de produse este reprezentată de mii de articole de filme LDPE și HDPE, benzi de bandă PP și produse finale din folii  PE (saci, saci de transport, coli). În conformitate cu solicitările clientului, gama de produse este extinsă continuu cu noi dimensiuni, produse cu caracteristici specifice și produse cu diferite doze de aditivi și gravare, finisaje de suprafață și opțiuni de imprimare.

Contact rapid

GRANITOL PACKAGING s.r.l.

Coriolan Brediceanu Nr. 8, Birou 405
300011 Timisoara

Contactează-ne

GRANITOL PACKAGING s.r.l.

Coriolan Brediceanu Nr. 8, Birou 405, 300011 Timisoara
Tel.: +40 720 887 997, E-mail office@granitolpackaging.ro

Zonă clienți

Urmărește-ne pe Facebook