Cel mai mare producător de folii din polietilenă din Cehia

Zonă clienți

RO CS EN DE RO

Profilul companiei

Acasă / Despre noi / Profilul companiei

GRANITOL este cel mai mare producător de folie din polietilenă și benzi de legat din polipropilenă  din Cehia. Cu toate acestea, produsele companiei au depășit cu mult  teritoriul Cehiei și se vând peste tot în Europa Centrală, Europa de Est și Europa de Vest.

Portofoliul de produse include folii de paletizare termocontractibile, folie termocontractibilă pentru ambalaje de grup, folii pentru fabricarea pungilor și pungi pentru fierberea produselor alimentare (de exemlu orez), folii pentru construcții, folii pentru acoperire în rolă sau în coală, folii pentru fabricarea produselor igienice de unică folosință. De asemenea producem folii de polietilenă de înaltă densitate HDPE MIKROTEN®. Filmele LDPE și HDPE servesc, de asemenea, ca produse intermediare pentru producția altor produse finite, cum ar fi ambalaje, saci mari, pungi maieu sau cu mânere. Imprimăm cu utilaje profesionale flexografice, de ultimă generație, în maxim 10 culori. Un sector de producție specific este reprezentat de extrudarea benzilor de legare din polipropilenă (PP).

Istorie

GRANITOL a fost înființată pentru prima dată în Moravský Beroun acum 125 de ani. În 1895, Moritz Hansel a înființat „Fabrica de țesut mecanic Moravian”, care s-a ocupat de producția de piele artificială pe bază de acoperiri cu nitroceluloză. În 1910, GRANITOL a fost fondată ca fabric a familiei și a dezvoltat în continuare producția de țesături artificiale, țesături cerate și piele artificială  În prima jumătate a secolului XX, GRANITOL a avut in vedere  producția de piele sintetică,  imitație piele de căprioară, jaluzele, învelitori de podea, pielărie și articole sudate de lux, inclusiv producția de furtunuri și tuburi pentru aspiratoare și producerea de produse de protecție (PVC pe hârtie și textile).

Începând cu 1967, GRANITOL a produs folii de polietilenă LDPE, iar în 1976 și-a extins producția de folii de polietilenă cu folii  HDPE, care au primit numele de MIKROTEN®.

După privatizare în 1995, compania „Granitol Union” a devenit proprietarul majoritar. În 2004, grupul slovac de investiții SLOVINTEGRA a.s. a devenit proprietarul majoritar. Din 2006, SLOVINTEGRA a.s. a devenit unicul acționar. În același an, a fost lansat un amplu program de investiții, care a avut  ca scop modernizarea echipamentelor  și extinderea capacității de producție. În mai 2014, compania BGA a devenit acționarul unic al GRANITOL S.A.

Investiţii

La sfârșitul anului 2011-2012, s-au investit peste 120 de milioane de coroane cehe pentru construcția unei noi hale de producție, care să îndeplinească ultimele  exigente pentru procesul de fabricație  al foliilor destinate ambalajelor pentru industria alimentara și achiziționarea de echipamente tehnologice - o linie pentru producția de folii în lățimi peste 2m linie pentru productia de folii adezive și mașină de imprimat 8 colori cu raport lung. În 2013, a fost achiziționată o altă linie pentru producția de filme HDPE.

Aceste activități de investiții semnificative ne cresc posibilitățile de producție și ne extind gama de produse. În 2015 a fost achiziționată mașină de laminat pentru producția de filme laminate LAMITEN®. Un avantaj competitiv major este obținerea unui certificat de gestionare a igienei pentru producerea de produse destinate industriei  alimentare conform ČSN EN 15593: 2008.

În 2016, au fost inițiate investiții majore, cu o valoare  totala de peste 140 de milioane CZK (aproximativ 5.5 milioane Euro). Acestea au inclus, pe lângă construcția unei noi hale de producție care îndeplinește toate exigentele pentru producția de folii de ambalare pentru industria  alimentară, achiziția de noi linii pentru producerea de folii multistrat și linii pentru reciclarea foliei. O parte din programul de investiții a fost achiziția unei linii de suflare a filmului LDPE multistrat (cinci straturi), care a fost comandată la începutul anului 2017. În același an, a fost achiziționată si  o mașină de imprimat în 10 culori.

La începutul anului 2019, a fost pusă în funcțiune o linie pentru producția de pungi laminate, în principal pentru segmentul PetFood LAMIBAG®.
La sfârșitul anului 2021, am achiziționat o altă mașină de imprimat flexografic în 10 culori.

 

Contact rapid

GRANITOL PACKAGING s.r.l.

Coriolan Brediceanu Nr. 8, Birou 405
300011 Timisoara

Contactează-ne

GRANITOL PACKAGING s.r.l.

Coriolan Brediceanu Nr. 8, Birou 405, 300011 Timisoara
Tel.: +40 720 887 997, E-mail office@granitolpackaging.ro

Zonă clienți

Urmărește-ne pe Facebook